Pages

Tuesday, August 17, 2010

kes buang bayi kian melampau !!!

Salam

selamat menyambut bulan ramadhan yang mulia kepada semua kaum muslimin dan muslimat.ape yang saya mahu kongsikan disini adalah perkara yang amat membimbangkan kita sejak akhir-akhir ini.. iaitu kes buang bayi. Masyallah sungguh teruk fenomena ini. bayangkan hampir setiap hari kita dapat lihat di berita yang bayi di buang di dalam sungai, dihanyutkan di sungai ( da mcm filem p.ramlee da) ingat Sultan jumpe ke tak tahu lah. malang sungguh nasib kanak - kanak ini.

salam

>berzina sudah menjadi satu dosa besar inikan pula di tambah dengan dosa membunuh bayi itu pula. saya amat menyokong usaha kerajaan yang mana pesalah di hukum bunuh sekiranya di dapati bayi yang di buang itu mati. Ini kan bulan rahmat. Bulan Ramadhan boleh di buang di dalam tong pembentungan..masyallah..

buang bayi dalam lubang jamban pon boleh ke ?kesia sungguh. sedangkan haiwan pon sayangkan anak-anak mereka. itu secara tidak langsung menunjukkan yang manusia lebih teruk daripada haiwan..subhanallahpunca- punca ini berlaku ??maksiat yang berleluasa..ini juga peringatan untuk diri saya sendiri dan semua pembaca..semoga kita di beri hidayah dari Allah SWT.dan telindung dari perkara yang di murkai..aminnnn

No comments:

Post a Comment