Pages

Sunday, November 14, 2010

musim Haji dtg lg =)

salam


musim Haji dtg lg..best betul kalau dpt pegi wat Haji..agak2 bile la dapat pegi.nk g reunion kat jengka pon sy xde duit.ni kn nk g Haji.tp pepatah Melayu "nak seribu daya,xnk seribu dalih" insyaallah..

tgk pic mekah n madinah je dapat pahala,ni kan pulak kalau dapat pg sane..mmg giler2 best.nak bawak parents g wat Haji ni adalah top list hidup sy.jgn setakat angan2 jek.so kene la usaha kn.simpan duit dr skng.mcm pepatah melayu gak "sikit2 lame2 jadi bukit"





g tempat bersejarah dalam pembangunan Islam..tempat para anbia, dan semestinye tempat Nabi kesayangan kita Muhamad SAW.Al-Fatihah buat baginda dan para sahabat beliau..bile fikir kan balik.boleh menangis kalau kat depan Kaabah tu.beribu2 manusia dtg hanya dengan satu tujuan iaitu utk mendapat beribadah kepada yg maha esa.tanpa mengira warna kulit,bangsa,kita adalah sama di sisi Allah SWT.

tp tulah kn..kene usaha kn lah.my parents ni org susah.so that why nk belajar tinggi2 n dapat tolong family..n antar my lovely ibu ayah g haji..insyallah =)

1 comment: