Pages

Monday, December 13, 2010

jiran yg baik =)

salam

baru2 ni 1of my fren jemput g kenduri tahlil arwah ayah die. so lepas plan dgn kwn2 yg lain kami pun bertolak lepas isyak. sampai2 je kat rumah kwn sy ni..tahlil da start..so masuk umah duk kat penjuru umah tu n join bace same. dalam suara2 bacaan doa n tahlil 2 terdengar bunyi cam xberape sesuai je dgn tahlil tu.

tp xbape jelas. so bile teliti betol2 rupenye ade org pasang lagu..n dtgnye dari rumah sebelah. ai !! rumah sebelah wat kenduri tahlil, jiran sebelah pasang lagu kuat2.lagu genre dangdut ala2 poco-poco gak la..

heran kan..manusia skng ni..xde rase hormat, xde rase tanggungjawab. klu nk berpesta or ape pun tggu la next day ke..

2 comments:

  1. hurm,ade jugak jiran yg cmtu ye..
    hum,manusia skang ni,sush nk jaga adap..
    adab semua hilang,lgsg xde rasa hormat mghormati..
    ape lah nk jadi..

    ReplyDelete
  2. tau xpe..manusia semakin hilang keperimanusiaan mereka

    ReplyDelete