Pages

Tuesday, January 18, 2011

hantu di Malaysia !!!



salam

ape khabar semua pembaca even xramai pon...thanks coz still lg membace bebelan saye ni haha...
baru2 ni kite dapat lihat banyak rancangan TV mahupun movie2 Melayu yg di tayangkan di panggung2 sekitar kita ni di warnai dengan movie2 alaa2 hantu..damping senja la,kulapat la mcm2 lg la...drama TV pon xkirang byknye...saka jentuyu , jgn pandang sebelah la n mcm2 la lg..

pada pendapat saya kita xperlulah nk tunjukkan sgt pada generasi skng ni pasal hantu2 ni..bukan ape secara tidak langsung kita memberi pengaruh negatif pada mereka. semua producer boleh claim yg dorg nk tonjolkan filem yg memberi pengajaran. pada budak2 la kan dorg nk sgt ke cari pengajaran..as we all know yg budak2 ni receive info dari ape2 cerita yg dorg tgk dgn penglihatan..

tu yg ade budak2 yg takut nk g toilet mlm2, takut nk tido bilik berlainan dgn parents dorg. n takut nk pg mengaji..zaman mak ayah kita dulu dah sah2 toilet jauh dari rumah. dah sah2 kene bagun pg2 buta nk tolong nenek kita menoreh getah..ade pulak dorg takut..

kalau anda semua tgk The Arrival ade paprkan yg dunia kita masa kini dah terlalu byk menerima propaganda dari media massa. terutama TV n movie yg kita dah tonton selama ni..
hantu2 dan hantu..kadang2 tu da naik jemu tgk cite2 ni berlambak..producer juz tau nk kaut keuntungan daripada cara yg kurang tepat..

kurangkan lah kuar cite2 ni..bagunkan industri perfileman negara kita dengan cerita2 berkualiti tanpa pengaruh Khurafat2 ni...

gambar2 hanya hiasan dan tiada kaitan dgn sesiapa pun...

No comments:

Post a Comment