Pages

Friday, April 22, 2011

adakah kehormatan diri sudah tidak penting ?


assalamualaikum wbt....

baru2 ni saye ade bace salah sebuah majalah tempatan yang sering mengupas isu2 semasa dikalangan penduduk Malaysia. ade satu artikel yang menyentuh isu menggugurkan bayi dalam kandungan..dan turut menyentuh isu kehormatan seorang gadis..

menurut gadis yg ditemubual..kehormatan@dara tidak lg menjadi isu penting.padahal sekiranya seseorang gadis itu masih dara dianggap kelakar dan kolot dalam dunia serba moden ini..adakah anggapan gadis ini benar bagi anda ? gadis tersebut turut menyatakan bahawa dia sering kali mengadakan hubungan seks dengan pasangannya seminggu sekali.Masyallah..

wartawan turut bertanyakan soalan pernahkah gadis ini mengandung..yang amat menyedihkan bila jawapan yang diberikan gadis itu adalah pernah juga & if mengandung gugur jela..klinik banyak.mahal sikit pon xpe asal xpayah membesarkan anak tu..

ni da masuk kes bunuh dah ni..mmg kalau sekarang polis xdapat detect,tp kat akhirat sane Allah SWT ada balasan sepadan dgn tindakan gadis ni..ape hak untuk membunuh.tahu x die bertapa besar dosa membunuh..ini juga peringatan untuk semua gadis2 kat luar sane termasuk kepada lelaki2 jugak..dan peringatan kepada diri saya sendiri...

ade sepotong hadis baginda Rasulullah SAW:
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Jauhilah diri kamu daripada tujuh dosa yang boleh membinasakan.Baginda ditanya:”Apakah dosa itu wahai Rasulullah?” Baginda berkata:" Syirik kepada Allah, sihir, membunuh jiwa yang diharamkan oleh Allah melainkan dengan jalan yang benar, memakan harta anak yatim, memakan riba, lari dari medan pertempuran perang dan menuduh perempuan yang suci melakukan zina.”
Riwayat Muslim

biar ape pun orang nk cakap..kite ni kolot,ketinggalan zaman, xikot trend or ape2 pon..asalkan kite xmemasukkan diri kita dalam golongan orang2 yang rugi dan memalukan ibu bapa kita..segala peringatan untuk anda dan tidak lupa diri saya sendiri...

2 comments: