Pages

Wednesday, April 27, 2011

Hari2 fogging



Assalamualaikum...

bdk bilik saye ngadu yang hari2 kat kawasan flat pkns sek7 Shah Alam ni kene fogging..hehe kesian die..myb die xselesa dgn environment yg beasap2 cmni..xpela.tp bg saye xpela..lgpun free je kan..bkn lps dorg fogging trus dapat bill suh bayar kn hehe..

skng ni siap ade poster besar2 lg nk suruh public aware psk denggi ni..n selaku ahli community saye pun ade pesanan untuk anda hehe..

due to byk denggi cases lately..saye ade terbace tentang tnda2 demam denggi.antara tanda2 tersebut adalah :
  • bintik2 merah pada kulit (bukan cacar air k )
  • sakit kepala yang kuat
  • sakit teruk pada tulang, otot , sendi , biji mata
  • hilang selera makan
  • sakit perut
sekiranya anda memiliki tanda2 berikut sila dapatkan rawatan secepat mungkin..igtlah org tersayang hehe..



kite sume mesti penah dgr "mencegah lebih baik daripada mengubati" so secara jujurnya saye ingin menyatakan bhwa kita sendiri yang membuatkan kawasan persekitaran kita kotor dan menjadi tmpat nyamuk2 ini membiak.so
  • luangkan masa 10 minit hujung minggu anda untuk ,encari dan memusnahkan Aedes di rumah anda.
  • bantu anggota kesihatan semasa fogging dgn cara : buka semua tingkap dan pintu terutama bilik mandi.
haaa and most important thing is bahan kimia yg digunakan untuk fogging adalah berasaskan air dan selamat dan tidak meninggalkan kesan dan bau yg kekal..

semoga hidup kita bebas Denggi :)

No comments:

Post a Comment