Pages

Sunday, July 31, 2011

bersyukur Ya Allah


assalamualaikum

ape khabar semua..harap2 Ramadhan yg bakal menjelang esok disambut dengan penuh rase syukur.. semalam saye ade tonton di Discovery Channel mengenai seorang lelaki istimewa.. beliau bongkok dan kepala beliau sedikit besar daripada manusia biasa.. dan pada pagi semalam juga saye dgr di Era.fm mengenai kisah sedih seorang ibu yg menjaga anak beliau yg sedang menghidapi penyakit tulang..

bila dengar kisah2 sedih macam ni mmbuatkn saye rase betul2 bersyukur.. so dengan kedatangan bulan Ramadhan yg mulia ini rasenye kite same2 tingkatkn keimanan dan ketaqwaan kepada Allah SWT kerana masih lagi memberikan nikmat kesihatan dan kesejahteraan kepada diri kita..hehe..

sekadar ingin berkongsi apa yg dikatakan ilmu yg tidak seberapa ini..semoga menjadi iktibar buat kita bersama..

Thursday, July 7, 2011

real working environment eh ?


Assalamualaikum..

bkn nk gtau semua org yg saye ni bekerja..n saye yakin ramai yg kt luar sane pun bekerje sementara menunggu sem baru bermula lps raya nnt..tapi ape yg nk dikongsi kat sini pasal real working environment yg mane time kite belajar selalu dgr lecturer duk gtau bahawa nnt da keje bkn mcm belajar ni...mencabar la n mcm2 la...

sebenarny mmg betol pon..dari ape yg saye perhatikan..klu keje salah mmg orang atasan akan duk maki org bawahan die.n org bawahan tu plak akan maki kita yg keje kuli ni plak..mcm dah jadi rantaian MARAH dah kn..

tp yg pasti kehidupan selepas tamat belajar semestinye sukar..semoga kita semua bakal menempuh alam pekerjaan dan mendapat pekerjaan yg halal dan sesuai dgn segala usaha kita dalam menuntut ilmu selama ini..IsnyaAllah :)