Pages

Monday, August 22, 2011

kisah bayi tahun tersebut..


Assalamualaikum...

baru2 ni ade terbace satu status sahabat di facebook..dalam bace tu terase ade kebenaran dan teersenyum la bile terkenangkan kenangan di time sekolah rendah dulu..

"budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat mase skola rendah dulu: -
kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm, pakai pensel box
yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la, main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak, balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu, Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang mesti diorg tersengeh2 bace mende
nih. ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮.sy pon copy teks niii dri kwn sy........

Friday, August 19, 2011

Sisa Ramadhan tahun ini



Assalamualaikum...

selamat memasuki 10 mlm terakhir Ramadhan..semalam dgr imam bace doa sayu jer.. sedih jer mengenangkan dosa2 yang pernah dilakukan sepanjang 23thn tinggal di muka bumi ni.. semoga kita semua mengejar Lailatul Qadar dan menikmati manafaat daripada malam itu dengan mempertingkatkan ibadah..saye ni pon bukan lah pandai sgt dalam bab agama..sekadar menyampaikn jer.

mari kita ambil pengajaran daripada hadis baginda SAW ini:

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Apabila datangnya bulan Ramadhan, pintu-pintu syurga dibuka, manakala pintu-pintu neraka ditutup, syaitan dirantaikan.”

Riwayat Bukhari & Muslim


wajib ker x ni hehe


Assalamualaikum..

kelakar la facebook user ni hehe..nak masuk uitm pon ade org buat page to attend..yela myb juz for fun kn..agak2 la kn..kalau xtekan attend leh x start kuliah mcm bse next sem :P

Wednesday, August 17, 2011

kelakar pon ade !


Assalamualaikum...

kelakar plak kan..betul lah saye ade terdengar satu ceramah ustaz di surau berhampiran rumah saye yg mana beliau mengatakan bahawa kalau search ape2 kat internet ni kadang2 senang dapat advertisement kelakar2..kadang2 perkara yg kite search tu xde pon kene mngena dgn advertisement tu..hehehe..dunia2..

Thursday, August 11, 2011

kejam kejam..


Assalamualaikum...

ade seminggu dah kes wanita yg dikerat 15 ni..kesian betul la..wanita ni warga Indonesia kalau tak silap n anak die dibunuh kejam dan dipotong 15..bahagian anggota badan wanita itu disumbat dalam mangkuk jamban..

n dua 3 ari lepas polis telah menjumpai senjata yg digunakn untuk potong mayat perempuan tu kat rumah yang dihuni oleh 8 orang Bangla..mmg hangin jer dgn bangla ni..mcm xsangka plak kan.. kite tgk dorg ni balik keje pgg2 tgn sesame lelaki tp rupenye2 pembunuh kejam..

ni la salah satu sebab kenape saye mmg sgt2 xsetuju dgn kehadiran warga asing kat Malaysia ni..for sure la kita xcukup tenaga buruh utk memajukn Malaysia ni tp rase xpuas hati dgn kewujudan mereka ni tetap ade..

dengan peningkatan kadar jenayah, pegi KL dan mcm Jakarta da..lg2 area Pudu.. penuh mamat Indon..